Szobi Szent László Plébánia

A szobi templom fényképe

Családos hittan

„És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.” (Mt 19,5)

Bemutatkozás

Ez a csoport a családról szól. Úgy lehet elképzelni, mint a házasságra felkészítő beszélgetések folytatását – a házasság után. A résztvevők házaspárok, a beszélgetéseket Gábor atya vezeti. Havonta, megbeszélt időpontokban találkozunk. Alkalmanként egy-egy téma, gondolat, probléma, szituáció mentén indulunk el, ami aztán dinamikus, kötetlen beszélgetésben folytatódik; általában nagyon jó hangulatban. Terítéken a házasság, gyereknevelés és a család keresztény szellemben.

Várunk szeretettel minden érdeklődő házaspárt!

„Amikor a férfi szeretné elnyerni a nő szívét, állandóan őt figyeli, tanulmányozza. Kideríti, mit szeret, mit nem szeret, hogyan él, mi a kedvenc elfoglaltsága. Ám a többség, miután megnyerte magának szíve hölgyét, és elvette feleségül, már nem tanulmányozza őt tovább. […] Ha a házasság előtti tanulmányozás végén jelképesen az érettségi szintjéig jutott el, akkor további tanulmányai során meg kell szereznie a főiskolai, majd az egyetemi diplomát, s végül le kell doktorálnia szíve választottjából. Nem más ez, mint egy élethosszig tartó kaland, amelynek során egyre közelebb vonja magához azt, akit szeret.”

(Alex & Steven Kendrick, Eric Wilson: Tűzálló)